Vaření.czReceptyZapečený květák s fazolkami a rajčaty

Zapečený květák s fazolkami a rajčaty

Recept na květákové růžičky zapečené se zeleninou a vejci.


4.37x
45 min
1×

Ingredience

4 ksvejce
2 dlmléko
3 ksrajče
1 kskvěták
20 dkgzelené fazolky

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
bylinková sůl

Postup přípravy

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme jej. Do vymaštěného pekáčku narovnáme růžice květáku a okořeníme mořskými bylinami se solí, nahoru poklademe nakrájená na kolečka rajčat. Zlehka osolíme a popepříme. Pak posypeme pokrájenými předvařenými zelenými fazolkami, které jsme uvařili ve slané vodě. Vše zalijeme ušlehanými vejci v mléce. Květák s fazolkami a rajčaty pečeme na 180 °C dozlatova asi 20 minut. Zapečený květák s fazolkami a rajčaty podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory a okurkový salát.
user-icon

autor Drahuška

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečený květák s fazolkami a rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena