Vaření.czReceptyZapečený chléb s mletým masom a sýrem

Zapečený chléb s mletým masom a sýrem

Jednoduchý a rychlý recept na chutnou a levnou večeři.


2.77x
20 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 ksjarní cibulka
100 gtvrdý sýr
300 gmleté vepřové plecko

podle potřeby

sůl
petrželová nať

podle chuti

mletý kmín
mletá sladká paprika
čerstvě mletý černý pepř
drcená majoránka

Postup přípravy

Starší chléb pokrájíme na krajíce, jarní cibulku pokrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, petrželovou nať posekáme nadrobno a tvrdý sýr pokrájíme na malé kostky. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, mletým kmínem, drcenou majoránkou a mletou sladkou paprikou. Přidáme prolisovaný česnek, jarní cibulku a pokrájený sýr a dobře všechno spolu promícháme. Vejce nepřidáváme, protože rozpuštěný sýr směs výborně spojí. Na připravené krajíce chleba rozetřeme masovou směs. Chléb není potřeba pokapávat olejem, protože mleté maso během zapékání pustí dost tuku. Natřený chléb položíme na plech s teflonovou folií, vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme, až se maso dobře propeče, sýr se rozpustí a chléb bude příjemně do křupava - pečeme asi 20 minut. Hotové chleby posypeme čerstvě posekanou petrželovou natí. Zapečené chleby s mletým masem a sýrem podáváme horké s hrnkem čaje. Jde o velmi chutnou teplou večeři, která je rychlá a levná. Pokrm je vhodný i pro návštěvy jako pohoštění k vínu. Recept je velmi variabilní, můžete ho měnit podle vlastní chuti a výhodně přitom využijete zbytky z chladničky.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečený chléb s mletým masom a sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena