Vaření.czReceptyZapečené žitno-pohankové nudle s kuřecím masem

Zapečené žitno-pohankové nudle s kuřecím masem

Žitno-pohankové těstoviny zapečené s kuřecím masem jsou výborným, lehkým a cenové dostupným pokrmem. Receptem překvapíte celou rodinu!


5.03x
120 min

Ingredience

1 kscibule
2 kskuřecí spodní stehno
100 gkořenová zelenina
5 kscelý černý pepř
5 kscelé nové koření

zálivka

1 špetkasůl
2 ksvejce
2 dlmléko
1 špetkamletý pepř

těsto

2 ksvejce
2 lžíceolivový olej
25 gpohanková mouka
75 gžitná mouka

Postup přípravy

Na vál nasypeme žitnou (používám obyčejnou chlebovou mouku) a pohankovou mouku, přidáme olivový olej a vejce. Připravíme vláčné těsto na nudle a necháme 20 minut odpočinout. Následně těsto vyválíme a necháme oschnout. Těsto nakrájíme na široké nudle nebo flíčky. Do hrnce dáme vodu, sůl, kuřecí maso, očištěnou a nakrájenou zeleninu a připravíme dobrý vývar. Dejte pozor, aby vody ve vývaru nebylo hodně, protože v něm budeme vařit nudle. Velké množství vody by negativně ovlivnilo chuť celého pokrmu. Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. Do čistého vývaru dáme vařit nudle. Dalo by se říct, že nudle spíše dusíme - popř. doléváme vodu tak, abychom uvařili nudle doměkka. Jde o to, aby nudle "natáhly" chuť vývaru, zeleniny, koření. Vaříme tak, aby všechen vývar zůstal v pokrmu. Žitno - pohankové těstoviny neobsahují mnoho lepku, takže se příliš vody nenasají. Kuřecí maso obereme, nakrájíme na kousky a přidáme do těstovin, popř. můžeme doplnit i zeleninou z vývaru, dochutíme solí a pepřem. Žitno-pohankové těstoviny s masem vložíme do vymaštěného pekáče a krátce v troubě zapečeme (30 minut) Nevadí, když nudle budou ve vývaru trochu plavat. V misce rozmícháme mléko a vejce, můžeme použít i sladkou smetanu, sójové mléko nebo syrovátku. Touto směsí zapékané těstoviny zalijeme. Pečeme asi 40 minut na 170 °C na program horký vzduch nebo horký vzduch + pára. Můžeme doplnit čerstvou petrželkou, pažitkou nebo jinými bylinkami podle chuti. Zapečené žitno-pohankové nudle s kuřecím masem podáváme nejlépe s listovými saláty. V zimě je vhodná např. červená řepa nebo kysané zelí. Pokrm můžeme podávat jako běžný oběd nebo večeři.
user-icon

autor Vojtík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené žitno-pohankové nudle s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena