Vaření.czReceptyZapečené zelí s hovězím masem - Casserle

Zapečené zelí s hovězím masem - Casserle

Recept na výborné jídlo z francouzské kuchyně.


5.02x
75 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
200 gčedar
1 lžíceolivový olej
450 gmleté hovězí maso
1 ksčervená paprika
1 hlávkabílé zelí
1 kszelená paprika
25 clsmetana ke šlehání
60 gdlouhozrnná rýže
2 ksřapíkatý celer

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Propláchnutou rýži namočíme do studené vody. Zelí pokrájíme na jemné proužky, vhodíme do osolené vařící vody, uvaříme doměkka a slijeme. Cibuli, papriku a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme na plátky a sýr čedar nastrouháme. Na rozehřátém oleji orestujeme mleté maso. Hotové maso přidáme k zelí, promícháme a přendáme do velkého pekáče. Ve stejné pánvi restujeme cca 10 minut na másle nakrájenou cibuli, papriky a řapíkatý celer. Potom přidáme nakrájený česnek a restujeme ještě 5 minut, přidáme smetanu a nastrouhaný čedar a necháme rozpustit za stálého míchání. Rýži slijeme a přidáme do zeleninové směsi, přendáme do pekáče, osolíme a opepříme, promícháme a pečeme v troubě cca 40 minut dozlatova. Zapečené zelí s hovězím masem - Casserle podáváme jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor viluš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené zelí s hovězím masem - Casserle

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena