Vaření.czReceptyZapečené žampiony s vinnou klobásou

Zapečené žampiony s vinnou klobásou

Recept na zapečené žampiony plněné vinnou klobásou.


2.534x
35 min
1×

Ingredience

2 lžíceolej
1 kscibule
150 gvinná klobása
8-12 ksčerstvé žampiony

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
čerstvý rozmarýn

podle potřeby

eidam
máslo na vymazání formy

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Větší čerstvé žampiony očistíme, nohy odřízneme a nakrájíme na kousky. Čerstvý rozmarýn nasekáme na jemno a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Na oleji osmažíme cibuli a pokrájené nohy žampionů dozlatova. Stáhneme z tepla, přidáme vymačkaný vnitřek vinné klobásy a půl lžičky až lžičku čerstvého rozmarýnu. Omyté kloboučky žampionů (počítáme podle jejich velikosti 2 - 3 ks na osobu) naplníme připravenou směsí a posypeme nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Naplněné žampiony dáme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme asi tak 15 minut ve vyhřáté troubě při 200 °C. Zapečené žampiony s vinnou klobásou podáváme s hranolky, které si můžeme upéct spolu s žampiony, nebo s jinak upravenými brambory. Já jsem využila horkovzdušnou troubu pro přípravu žampionů i přílohy. Mezitím jsem si připravila i zeleninovou oblohu. Také nám k žampionům chutnala tatarka.
user-icon

autor Conny

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené žampiony s vinnou klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena