Vepřové maso si omyjeme, nakrajíme na plátky, po krajích nařízneme a paličkou naklepeme. Plátky vepřového osolíme a opepříme, potřeme hořčicí z obou stran.
Na pánvičce rozpálíme olej a vepřové maso zprudka po obou stranách opečeme.
Cibuli si oloupeme a nakrájíme. Brambory si očistíme, oškrabeme a nakrajíme na kolečka.
Nahřejeme si troubu na 180 °C.
Do pekáče nalijeme olej, osmahneme cibuli, přidáme maso, znovu osmahneme. Na maso stejnoměrně položíme brambory, po povrchu osolíme, mírně opepříme, podlijeme trochou vody a přelijeme smetanou. Dáme do trouby a pečeme 30 minut.
Po 30-ti minutách vyzkoušíme, zda-li jsou brambory již měkké, jestli ano, zvýšíme teplotu trouby na 220 °C a pečeme na krátkou chvíli, až brambory budou po povrchu téměř dozlatova.
Když máme dopečeno, můžeme zapečené vepřové s bramborami podávat.
Podle fantazie můžeme zdobit petrželkovou natí nakrájenou nadrobno.