Zapečené vepřové maso na smetaně

Recept na zapečené vepřové s bramborami. Zapékáme se smetanou.


4.365x
75 min
14×

Postup přípravy

Vepřové maso si omyjeme, nakrajíme na plátky, po krajích nařízneme a paličkou naklepeme. Plátky vepřového osolíme a opepříme, potřeme hořčicí z obou stran.

Na pánvičce rozpálíme olej a vepřové maso zprudka po obou stranách opečeme.

Cibuli si oloupeme a nakrájíme. Brambory si očistíme, oškrabeme a nakrajíme na kolečka.

Nahřejeme si troubu na 180 °C.

Do pekáče nalijeme olej, osmahneme cibuli, přidáme maso, znovu osmahneme. Na maso stejnoměrně položíme brambory, po povrchu osolíme, mírně opepříme, podlijeme trochou vody a přelijeme smetanou. Dáme do trouby a pečeme 30 minut.

Po 30-ti minutách vyzkoušíme, zda-li jsou brambory již měkké, jestli ano, zvýšíme teplotu trouby na 220 °C a pečeme na krátkou chvíli, až brambory budou po povrchu téměř dozlatova.

Když máme dopečeno, můžeme zapečené vepřové s bramborami podávat.
Podle fantazie můžeme zdobit petrželkovou natí nakrájenou nadrobno.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené vepřové maso na smetaně

Zpět na recept