Zapečené vepřové maso na smetaně

Recept na zapečené vepřové s bramborami. Zapékáme se smetanou.


4.365x
75 min
14×

Postup přípravy

Vepřové maso si omyjeme, nakrajíme na plátky, po krajích nařízneme a paličkou naklepeme. Plátky vepřového osolíme a opepříme, potřeme hořčicí z obou stran.

Na pánvičce rozpálíme olej a vepřové maso zprudka po obou stranách opečeme.

Cibuli si oloupeme a nakrájíme. Brambory si očistíme, oškrabeme a nakrajíme na kolečka.

Nahřejeme si troubu na 180 °C.

Do pekáče nalijeme olej, osmahneme cibuli, přidáme maso, znovu osmahneme. Na maso stejnoměrně položíme brambory, po povrchu osolíme, mírně opepříme, podlijeme trochou vody a přelijeme smetanou. Dáme do trouby a pečeme 30 minut.

Po 30-ti minutách vyzkoušíme, zda-li jsou brambory již měkké, jestli ano, zvýšíme teplotu trouby na 220 °C a pečeme na krátkou chvíli, až brambory budou po povrchu téměř dozlatova.

Když máme dopečeno, můžeme zapečené vepřové s bramborami podávat.
Podle fantazie můžeme zdobit petrželkovou natí nakrájenou nadrobno.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené vepřové maso na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká