Vaření.czReceptyZapečené těstoviny se zeleninou a kabanosem

Zapečené těstoviny se zeleninou a kabanosem

Chutné a rychlé jídlo plné zeleniny, které zažene i ten největší hlad.


4.17x
60 min

Ingredience

1 kscibule
1 kscuketa
1 kspórek
20 dkgkabanos
6 ksžampiony
1 ksčervená kapie
4 kssterilované okurky

podle potřeby

olej
3 ksvejce
mléko
100 gsýr
těstoviny

podle chuti

sůl
1-2 špetkykmín
mletý černý pepř
sušený česnek
podravka pikant

Postup přípravy

Jakékoli těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente. Uvařené těstoviny scedíme. Zeleninu očistíme. Malý pórek a cibuli nasekáme, žampiony nakrájíme na plátky, papriku a malou cuketu na kostičky. Kabanos nakrájíme také na kostičky. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a pórek. Přidáme žampiony, kabanos, špetku kmínu. Základ ochutíme podravkou, sušeným česnekem, solí a pepřem. Vše chvíli restujeme. Zvlášť si ještě orestujeme červenou papriku a cuketu. Jakmile máme vše orestované, vsypeme do vymazané zapékací mísy společně s těstovinami a pokrájenými kyselými okurky. Směs dobře promícháme, popřípadě ještě dochutíme. Mísu s těstovinami vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapékáme 10 minut. Pak vše zalijeme rozšlehanými vejci s trochou mléka. Vložíme zpět a opět asi 10 minut zapékáme. Na závěr těstoviny se zeleninou a kabanosem zasypeme strouhaným sýrem nebo na povrch položíme plátky sýra, pokud nemáme strouhaný. Necháme posledních 10 minut zapékat dozlatova. Zapečené těstoviny se zeleninou a kabanosem podáváme ihned.
user-icon

autor janacka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené těstoviny se zeleninou a kabanosem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena