Veganský recept na zapečené těstoviny se špenátem a uzeným tofu. Hlavní chod, ve kterém využijeme čerstvý špenát, kterého za chvíli budeme mít plné zahrádky.
250 g | těstoviny |
1 ks | uzené tofu |
2 lžíce | olej |
250 ml | rostlinná smetana |
1 lžíce | lahůdkové droždí |
200 g | čerstvý špenát |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
1 lžička | sůl |
1 špetka | pepř |
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody s kapkou oleje. Uvaříme podle návodu doměkka. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Do pánve nalijeme olej a na rozehřátém oleji necháme zpěnit cibuli, poté přidáme prolisovaný česnek a na kostičky nakrájené tofu.
Tofu opečeme ze všech stran, přidáme rostlinnou smetanu a pár minut provaříme. Ochutíme lahůdkovým droždím, solí a pepřem. Nakonec do omáčky přidáme česrtvý špenát a dále již nevaříme. Hotovou omáčku zamícháme do připravených těstovin a přendáme do zapékací formy.
Těstoviny posypeme konopnými semínky a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme zhruba 30 minut dozlatova.
Zapečené těstoviny s tofu a špenátem podáváme na oběd či večeři.
Tohle pečení vás bude bavit: Slaný cuketový koláč s uzeným tofu
Urodilo se vám hodně cuket a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento slaný koláč, který efektně vypadá a báječně chutná.
Těstoviny v jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena