Zapečené těstoviny s masem a rajčaty

Vynikající letní jídlo italské chuti.


4.689x
60 min
23×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
1 kscibule
8 ksrajče
3 lžícekečup
100 geidam
250 gtěstoviny ( vrtulky)
250 gmleté maso

podle chuti

sůl
tymián
bazalka
olivy
chilli paprička
oregano
cherry rajče

Postup přípravy

Cibulku oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Těstoviny, nejlépe vrtulky, uvaříme a scedíme. Polovinu rajčat nakrájíme na plátky, druhou na kostičky. Česnek oloupeme. Sýr nastrouháme. Olivy nebo cherry rajčátka nakrájíme na plátky, to už ale není nutné.

Na dvou lžících oleje osmažíme cibulku, přidáme mleté maso, smažíme, přidáme bazalku, oregano, tymián - sušené bylinky nebo čerstvé, nemusí být všechny druhy, osolíme. Možná je i italská sůl. Přidáme rajčata na kostičky, které je v zimě možné nahradit nakrájenými rajčaty z plechovky nebo protlakem, nebo rajčatovým pyré. Dochutíme kečupem, asi 2 - 3 lžíce. Přidáme česnek a kdo má rád, tak chilli nebo feferonku.

Do zapékací misky lehce vymazané olejem vložíme těstoviny. Na to navrstvíme omáčku z mletého masa a promícháme. Na omáčku položíme plátky rajčat, rajčata zasypeme vrstvou strouhaného sýra. Kdo má rád, ozdobí sýr nakrájenými olivami nebo cherry rajčátky.

Těstoviny s masem a rajčaty dáme zapéct do trouby na 200 °C, dokud se sýr nerozteče.

Zapečené těstoviny s masem a rajčaty ihned podáváme.
user-icon

autor gabriela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené těstoviny s masem a rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská