Zapečené smažené vepřové řízky

Vyzkoušejte osvědčený recept na chutné vepřové řízky připravené trochu jinak a nebudete chtít už jiné.


3.29x
60 min

Postup přípravy

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které pak řízky naklepeme tak, abychom do nich vbouchali co nejvíce strouhanky. Je lepší si řízky nejdříve trochu předklepat.

Až bude řízek celý pokrytý strouhankou, obalíme ho v rozšlehaném vejci a osmažíme na oleji. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody.

Osmažené řízky naskládáme do pekáčku, přelijeme vývarem z bujonu a dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků.

Zapečené smažené vepřové řízky jsou výborné s bramborovou kaší. Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené smažené vepřové řízky

Zpět na recept