Zapečené rybí filé v omáčce

Recept na dobrý oběd s bramborem a pažitkou.


4.513x
35 min

Postup přípravy

Polovinou másla vymažeme pekáček. Dáme do něj ještě zmrzlé rybí filé, které pokapeme citronovou šťávou, osolíme a zalijeme vínem. V dobře rozehřáté troubě filé pečeme asi 15 minut.

Zatím si připravíme omáčku. Z druhé poloviny másla a mouky vysmahneme světlou jíšku. Odstavíme ji a za stálého míchání zředíme mlékem. Vzniklou omáčku asi 10 minut povaříme. Pak ji odstavíme, přidáme sůl, kari koření a strouhaný sýr.

Omáčkou zalijeme předpečené filé a dalších 15 minut dopečeme.

Zapečené rybí filé v omáčce podáváme s brambory a sypeme pažitkou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené rybí filé v omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská