Recept na zapečené rybí kostky s ochucenou zeleninovou směsí a sýrem.
Hodnocení
4.6
/ 5 (21x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Česnek1 stroužek
Vejce1 ks
Bílý jogurt1 lžíce
Paprika žlutá1 ks
Černé olivy6 ks
Malá rajčata3 ks
Strouhaný čedar150 g
Jarní cibulka (bílá část)2 ks
Rybí mražené kostky2 balíčky
Podle chuti
Sůl
Oregano
Mletý bílý pepř
Mletá kurkuma
Podle potřeby
Solamyl1 lžička
Citronová šťáva
Máslo na vymazání formy
Na ozdobu
Petrželová nať
Postup přípravy
Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme. Papriku zbavíme jadérek a nasekáme.
Cibulku a česnek jemně nakrájíme.
Olivy necháme okapat a nakrájíme na kolečka.
Papriku, rajče, cibulku a česnek rozmixujeme dohladka. Spojíme s jogurtem, vejcem a solamylem.
Vmícháme nakrájené olivy a ochutíme kurkumou, pepřem, oreganem a podle potřeby osolíme.
Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe rybou a zakapeme citronovou šťávou. Poklademe zeleninovou směsí a zapékáme v troubě při 190 °C přibližně 30 - 45 minut.
Před dokončením filé posypeme sýrem a dopečeme. Zapečené rybí filé se zeleninou podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.