Zapečené roštěnky s česnekovo-smetanovou omáčkou

Recept na hovězí roštěnky s chutí česneku a zapečené se smetanou a sýrem.


4.324x
60 min

Postup přípravy

Hovězí roštěnku naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr jemně nastrouháme a petrželku nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme s majonézou, hořčicí a strouhaným sýrem.

Plátky masa opečeme zprudka z obou stran na oleji. Ještě teplé je obalíme v ochucené směsi z majonézy a sýru, rozložíme do pekáčku a přelijeme výpekem.

Roštěnky podlijeme malým množstvím vývaru, zakryjeme poklicí a v předehřáté troubě při 180 °C upečeme doměkka. Pak maso vyjmeme a uchováme na teple. Vypečenou šťávu zředíme podle potřeby vývarem, posypeme bylinkami a zahustíme smetanou, kterou necháme krátce povařit.

Porce masa rozdělíme na nahřáté talíře i s omáčkou. Zapečené roštěnky s česnekovo-smetanovou omáčkou podáváme s nudlemi nebo opečeným bramborem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené roštěnky s česnekovo-smetanovou omáčkou

Zpět na recept