Vaření.czReceptyZapečené řízky s hruškami a hermelínem

Zapečené řízky s hruškami a hermelínem

Velice jednoduchý recept, který ozvláštní každou slavnostní večeři. Vhodnou přílohou jsou hranolky, krokety nebo klasická bramborová kaše.


3.0334x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na řízky. Jejich okraje jemně nařízneme, naklepeme a osolíme.

Rozpálíme si pánev, přidáme olej a řízky orestujeme. Posypeme je čerstvým mletým pepřem a vyjmeme z pánve.

Máslem vymažeme pekáčem a řízky do něj přeložíme. Konzervu s hruškami přelijeme do maléko kastrolu a hrušky v něm prohřejeme. Pak je poklademe na řízky v pekáčku. Nakrájíme si hermelín na plátky a přikryjeme jimi hrušky a řízky. Vše zapékáme ve vyhřáté troubě zhruba 2 minuty.

Při servírování zdobíme brusinkami.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené řízky s hruškami a hermelínem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena