Zapečené řízky s hruškami a hermelínem

Velice jednoduchý recept, který ozvláštní každou slavnostní večeři. Vhodnou přílohou jsou hranolky, krokety nebo klasická bramborová kaše.


3.0334x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na řízky. Jejich okraje jemně nařízneme, naklepeme a osolíme.



Rozpálíme si pánev, přidáme olej a řízky orestujeme. Posypeme je čerstvým mletým pepřem a vyjmeme z pánve.



Máslem vymažeme pekáčem a řízky do něj přeložíme. Konzervu s hruškami přelijeme do maléko kastrolu a hrušky v něm prohřejeme. Pak je poklademe na řízky v pekáčku. Nakrájíme si hermelín na plátky a přikryjeme jimi hrušky a řízky. Vše zapékáme ve vyhřáté troubě zhruba 2 minuty.



Při servírování zdobíme brusinkami.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené řízky s hruškami a hermelínem

Zpět na recept