Zapečené pikantní plecko v alobalu

Plátky z plecka s pikantní klobáskou, cibulí a paprikou, které zapékáme v alobalu. Rychlý a dobrý recept.


4.69x
45 min
1×

Postup přípravy

Cibuli si nakrájíme na kolečka. Pikantní paprikovou klobásu také. Čím pikantnější, taková pak bude i pikantnější chuť masa. Čerstvou papriku nakrájíme na proužky. Plátky plecka jemně naklepeme, osolíme, opepříme a zasypeme oblíbenou směsí koření. Já použila směs koření na vepřové maso. Z jedné strany plátky plecka pomažeme hořčicí.

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm plátky plecka z obou stran, stačí krátce. Nejprve tou bez hořčice. Plátky masa odložíme.

Natrháme si alobal na čtverce, do kterých budeme maso se směsí balit. Na každý čtverec dáme trochu oleje z pánve, rozdělíme na ně nakrájenou cibuli, pak plátky masa, na ně kolečka ostré klobásy a proužky papriky. Nakonec přidáme nakrájenou mladou cibulku s natí. Alobal uzavřeme do obálek a dáme do předehřáté trouby na 200 °C péci tak na 30 - 45 minut. Spolu s masem si můžeme v troubě připravit i pečené brambory jako přílohu, jak jsme zvyklí.

Zapečené pikantní plecko v alobalu na talíři dozdobíme čerstvou zeleninou, popř. doplníme tatarkou.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené pikantní plecko v alobalu

Zpět na recept