Vaření.czReceptyZapečené noky s gorgonzolou

Zapečené noky s gorgonzolou

Recept na syté jídlo z bramborových noků, které zapékáme s jablkem, hruškou a sýrovou omáčkou.


3.0792x
75 min

Ingredience

1 kgbrambory
125 mlmléko
1 ksjablko
1 kshruška
1 lžícejíška
250 ggorgonzola
250 ghrubá mouka
100 gtřešňová rajčata

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Brambory ve slupce omyjeme a i se slupkou je vaříme asi půl hodiny. Uvařené brambory necháme zchladit, oloupeme je, prolisujeme, přidáme hrubou mouku a sůl. Vypracujeme bramborové těsto, ze kterého tvarujeme malé válečky a z těch ukrajujeme kousky. Noky necháme asi 15 minut odpočinout, poté je vhazujeme do vroucí osolené vody a 5 minut vaříme. Hotové noky vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Sýr gorgonzola pokrájíme na kousky, 2/3 sýru rozpustíme v mléce, okořeníme, necháme povařit a nakonec zahustíme hotovou jíškou. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Hrušku s jablkem očistíme a nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme. Potom ovoce, noky a rajčata navrstvíme do zapékací misky, zalijeme sýrovou omáčkou a pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě. Zapečené noky s gorgonzolou podáváme jako sytý a chuťově velmi zajímavý hlavní chod.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené noky s gorgonzolou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena