Zapečené noky s gorgonzolou

Recept na syté jídlo z bramborových noků, které zapékáme s jablkem, hruškou a sýrovou omáčkou.


3.0792x
75 min

Postup přípravy

Brambory ve slupce omyjeme a i se slupkou je vaříme asi půl hodiny. Uvařené brambory necháme zchladit, oloupeme je, prolisujeme, přidáme hrubou mouku a sůl. Vypracujeme bramborové těsto, ze kterého tvarujeme malé válečky a z těch ukrajujeme kousky. Noky necháme asi 15 minut odpočinout, poté je vhazujeme do vroucí osolené vody a 5 minut vaříme. Hotové noky vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat.

Sýr gorgonzola pokrájíme na kousky, 2/3 sýru rozpustíme v mléce, okořeníme, necháme povařit a nakonec zahustíme hotovou jíškou. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti.

Troubu rozehřejeme na 200 °C.

Hrušku s jablkem očistíme a nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme. Potom ovoce, noky a rajčata navrstvíme do zapékací misky, zalijeme sýrovou omáčkou a pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě.

Zapečené noky s gorgonzolou podáváme jako sytý a chuťově velmi zajímavý hlavní chod.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené noky s gorgonzolou

Zpět na recept