Zapečené masové koule s mozzarellou

Obměna klasických masových koulí s rajskou omáčkou. Recept na hlavní chod, který ideálně podáváme s bramborovou kaší.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme trochu hrubé mouky a vytvarujeme koule zhruba o průměru 2 cm. Masové koule osmažíme na rozpáleném tuku ze všech stran a vložíme je do plechu nebo zapékací misky.

Na výpeku osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, jakmile zezlátne, přidáme česnek nakrájený na kousky, můžeme použít i česnek utřený. Nakonec přidáme rajčatové pyré, sůl a pepř. Chvíli prohřejeme na pánvi. Můžeme přidat sušenou bazalku nebo oregano.

Rajčatovou směsí polijeme masové koule v pekáčku a bez přikrytí pečeme 10 - 15 minut na 180 °C. Chvíli před koncem přidáme mozzarellu nakrájenou na plátky.

Zapečené masové koule s mozzarellou podáváme s bramborovou kaší.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené masové koule s mozzarellou

Zpět na recept