Vaření.czReceptyZapečené krůtí maso v zelenině

Zapečené krůtí maso v zelenině

Lehké jídlo plné zeleniny, které přijde vhod za horkých letních dnů.


4.613x
45 min
2×

Ingredience

4 ksvejce
100 gmáslo
5 lžicmléko
1 kscibule
200 gpórek
200 mlsladká smetana
200 gkedluben
100 gtvrdý sýr
200 gbílá ředkev
3 ksbarevná paprika
400 gpečené krůtí maso

podle chuti

sůl
vegeta
česneková sůl

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Upečené krůtí maso nakrájíme na kostičky, pórek nebo jarní cibulku a cibuli nakrájíme na kolečka. Bílou ředkev a kedluben nastrouháme každou zvlášť. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Sýr nastrouháme. Zapékací misku vymažeme máslem a vrstvíme do ní připravenou zeleninu a maso. Nejprve dáme cibuli s pórkem. Dále strouhaný kedluben, na něj nakrájené krůtí maso, které poprášíme česnekovou solí a vegetou, nastrouhanou ředkev a nakonec vrstvu paprik. Povrch posolíme a poprášíme vegetou. Ve smetaně si rozšleháme 3 vejce a touto směsí zeleninu s masem zalijeme. V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Potom krůtí maso v zelenině vytáhneme, posypeme tvrdým sýrem a zalijeme v mléce rozšlehaným vejcem a ještě asi 15 minut dopečeme. Zapečené krůtí maso v zelenině podáváme jen s rajčatovým salátem. Více hladovým nabídneme krajíček chleba.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené krůtí maso v zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena