Krůtí skelet dáme péct do trouby, pečeme tak, aby maso bylo měkké, ne však vysušené. Z upečeného krůtího skeletu obereme maso a nakrájíme ho na malé kousky.
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme.
Zeleninu i houby očistíme a vše nakrájíme nadrobno (jarní cibulku, pórek, zelenou papriku i houby). Špenát opláchneme a překrájíme.
K obranému masu vmícháme těstoviny a nakrájenou zeleninu. Vsypeme do pekáčku, zalijeme rozšlehanými vejci (osolíme, opepříme) a poklademe plátky sýra.
Pekáček s krůtím masem a zeleninou vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zezlátnutí.
Zapečené krůtí maso s těstovinami rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.