Vaření.czReceptyZapečené kotlety z Vysočiny

Zapečené kotlety z Vysočiny

Brambory, maso a zelenina z jednoho pekáče. Na přípravu oběda není potřeba moc nádobí.


4.634x
60 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 lžíceolej
200 gpaprika
1000 gbrambory
50 gsádlo
250 grajče
150 geidam
3 ksmenší cibule
6-8 plátkůanglická slanina
250 mlsladká smetana
6-8 ksvepřová kotleta

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kotlety rozklepeme asi na 1 cm tenké plátky a osolíme je. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kolečka a promícháme. Česnek nasekáme najemno. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Část brambor dáme do sádlem vymazaného pekáčku. Brambory osolíme a opepříme a přidáme vrstvu zeleniny i s cibulí a jemně posekaným česnekem. Dáme další vrstvu brambor, opět osolíme a opepříme, přidáme plátky kotlet. Na každou dáme plátek anglické slaniny. Kotlety zasypeme druhou částí zeleniny a vrstvou brambor, které opět osolíme a opepříme. Pekáč zakapeme lžící oleje. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a po krátkém zapečení zalijeme smetanou. Zapečené kotlety z Vysočiny zvolna pečeme asi 45 minut. Před koncem pečení je posypeme strouhaným sýrem a chvíli dopečeme. Zapečené kotlety podáváme s lehkým zeleninovým salátem podle vlastní chuti.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené kotlety z Vysočiny

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena