Zapečené fleky s houbami

Zapečené těstovinové fleky se dají jíst studené i teplé.


4.08x
60 min

Postup přípravy

Flíčky uvaříme v osolené vodě a za občasného míchání doměkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Promastíme je nahřátým sádlem, osolíme, okořeníme pepřem, drceným kmínem a přidáme najemno nakrájenou pažitku.

Sušené houby předem namočíme a po změknutí uvaříme do měkka. Přesekáme je na drobno a promícháme s flíčky. Směs dáme do vymaštěné a vysypané zapékací misky.

Vejce rozšleháme v mléce, polovinu nalijeme na flíčky a necháme zapéct. Po částečném zapečení přilijeme zbylá vejce a dopečeme dozlatova. Vhodným doplňkem k hotovým zapékaným flekům s houbami je sterilovaná okurka nebo zeleninový salát.
user-icon

autor lucifer


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené fleky s houbami

Zpět na recept