Máslové fazole dušené s houbami, rajčaty a petrželí, s pórkem a sýrovou omáčkou.
Hodnocení
3.0
/ 5 (653x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
ČesnekNaN -
OlejNaN -
SůlNaN -
Vejce1 ks
Máslo30 g
PetrželkaNaN -
Mléko300 ml
Žampióny250 g
Pórek3 ks
Hladká mouka 30 g
Fazole400 g
Mletý pepřNaN -
Strouhaný sýr125 g
Rajčatový protlak3 lžíce
Rajčata sterilovaná400 g
Postup přípravy
Na oleji osmahneme pórek do změknutí. Potom ho vyjmeme a dáme stranou.
Přidáme česnek a nakrájené žampióny a smažíme několik minut, přidáme okapané máslové fazole, rajčata, protlak, petrželku, sůl a pepř a vaříme zvolna asi 20 minut.
Mezitím připravíme sýrovou omáčku. Uděláme si z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem a vaříme dokud omáčka nezhoustne.
Potom omáčku necháme vychladnout, vmícháme vejce a sýr, sůl a pepř.
Fazole dáme do zapékací misky, navrch poklademe pórek a zalijeme omáčkou.