Postup přípravy
- Fazole necháme přes noc nabobtnat ve studené vodě.
- Druhý den je uvaříme doměkka, můžeme použít tlakový hrnec.
- Zatím si očistíme cibuli a nakrájíme ji najemno.
- Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Uzené uvaříme a nakrájíme na kostky.
- V kastrůlku rozpálíme olej s máslem a zpěníme cibuli.
- Přidáme papriku, krátce osmahneme a přidáme rajčata a dusíme je, až se vypaří polovina šťávy.
- Fazole scedíme, necháme okapat a přidáme je k rajčatům.
- Přidáme i uzené, kečup a promícháme s částí sýra. Směs řádně osolíme.
- Fazole s uzeným a sýrem rozdělíme do 4 zapékacích misek, posypeme sýrem a vložíme do trouby.
- Zapékáme při vysoké teplotě, nejlépe pod grilem.
- Zapečené fazole s uzeným a sýrem ihned podáváme. Můžeme podávat s čerstvým pečivem.