Zapečené fazole 2

Recept na skvělou a jednoduchou přílohu nebo hlavní jídlo z fazolí.


4.722x
60 min

Ingredience

250 mlkečup
1 lžícecukr krystal
2 ksstředně velká cibule
1 lžičkakari koření
15 dkganglická slanina
2 lžičkyworcestrová omáčka
1 konzervasterilované fazole v tomatě
15 dkgvepřová šunka
1 konzervasterilované červené fazole
1 konzervafazole v chilli omáčce
2 ksvepřová klobása

Postup přípravy

Do vyššího pekáčku vlijeme konzervu fazolí v rajčatové omáčce, dále konzervu fazolí v chilli omáčce a z poloviny slitou konzervu fazolí ve slaném nálevu. Cibuli pokrájíme na drobnější nebo středně velké kousky a přidáme k fazolím. Anglickou slaninu, šunku a klobásky pokrájíme na čtverečky a přidáme do pekáče ke směsi fazolí a cibule. Dále přidáme worcesterovou omáčku, krystalový cukr a kari koření. Směs promícháme a podle potřeby přidáme kečup podle naší chuti (ostrý, kdo rád ostré, či jemný, kdo radši jemnější), jelikož se směs peče, je třeba mít polohustou hmotu. Pekáček dáme do rozpálené trouby (el. 250 st., plyn stupeň č.4) a pečeme 35 - 40 minut. Podáváme horké s chlebem jako hlavní jídlo, nebo tuto hotovou směs můžeme použít jako přílohu ke grilovanému masu. Směs můžeme jíst také zastudena jako chuťovku.
user-icon

autor mjurik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené fazole 2

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena