Zapečené farfalle s tvarůžkovou omáčkou

Zapečené těstoviny se zajímavou kombinací chutí z Hané. Zapečená jablka s těstovinovými motýlky v tvarůžkové omáčce.


3.1225x
60 min

Postup přípravy

Jablka očistíme, zbavíme jader, pokrájíme na osminky a v misce je pokropíme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Česnek očistíme a prolisujeme. Tvarůžky nakrájíme nadrobno nebo je rozdrobíme.



Těstoviny uvaříme ve vařící, mírně osolené vodě al dente, hotové scedíme a promícháme se lžičkou oleje. Cibulku očistíme a nakrájíme najemno. V kastrolku rozpustíme máslo a cibuli na něm osmahneme dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a zapražíme vše v jíšku. Přidáme vývar a za stálého míchání z jíšky vymícháme hladkou omáčku. Přidáme česnek, bílý pepř a tvarůžky, které necháme v omáčce rozpustit. Nakonec do ní vlijeme smetanu, ochutíme ji solí a odstavíme. Do mírně vychladlé omáčky rozmícháme vejce, jablečnou pálenku a pár nastříhaných lístků rozmarýnu

.

Zapékací misku vymažeme tukem. Vložíme doní jablka, těstoviny a vše zalijeme omáčkou. Nakonec vše zasypeme hoblinkami másla a zapékáme. Ihned podáváme.



Místo tvarůžek můžeme použít tvrdý sýr, místo jablek růžičkovou kapustu a případně můžeme přidat slaninu nebo pečené krůtí řízky.

user-icon

autor molikj


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené farfalle s tvarůžkovou omáčkou

Zpět na recept