Zapečené farfalle s tvarůžkovou omáčkou

Zapečené těstoviny se zajímavou kombinací chutí z Hané. Zapečená jablka s těstovinovými motýlky v tvarůžkové omáčce.


3.1225x
60 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 lžičkaolej
sůl
1 hrnekvývar
2 ksvejce
1 lžícemáslo
tuk
1 kscibule
4 lžícesmetana
4-5 ksjablko
3-4 lístkyrozmarýn
2 lžícehladká mouka
mletý bílý pepř
3-4 lžícecitronová šťáva
250 gtěstovin farfalle (motýlci)
3-4 kstvarůžky
2 lžícejablečná pálenka
máslové hoblinky

Postup přípravy

Jablka očistíme, zbavíme jader, pokrájíme na osminky a v misce je pokropíme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Česnek očistíme a prolisujeme. Tvarůžky nakrájíme nadrobno nebo je rozdrobíme.



Těstoviny uvaříme ve vařící, mírně osolené vodě al dente, hotové scedíme a promícháme se lžičkou oleje. Cibulku očistíme a nakrájíme najemno. V kastrolku rozpustíme máslo a cibuli na něm osmahneme dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a zapražíme vše v jíšku. Přidáme vývar a za stálého míchání z jíšky vymícháme hladkou omáčku. Přidáme česnek, bílý pepř a tvarůžky, které necháme v omáčce rozpustit. Nakonec do ní vlijeme smetanu, ochutíme ji solí a odstavíme. Do mírně vychladlé omáčky rozmícháme vejce, jablečnou pálenku a pár nastříhaných lístků rozmarýnu

.

Zapékací misku vymažeme tukem. Vložíme doní jablka, těstoviny a vše zalijeme omáčkou. Nakonec vše zasypeme hoblinkami másla a zapékáme. Ihned podáváme.



Místo tvarůžek můžeme použít tvrdý sýr, místo jablek růžičkovou kapustu a případně můžeme přidat slaninu nebo pečené krůtí řízky.

user-icon

autor molikj


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené farfalle s tvarůžkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.