Vaření.czReceptyZapečené celerové kroužky

Zapečené celerové kroužky

Celerové řízečky zapečené s masovou směsí a sýrem - levný a chutný pokrm. Lze podávat samotný nebo s vařeným bramborem.


4.73x
45 min

Ingredience

800 gceler
150 geidam

směs

2 stroužkyčesnek
1 ksvětší cibule
500 gmleté maso
0.5 lžičkysušený tymián

podle chuti

sůl
pepř
citronová šťáva

trojobal

vejce
strouhanka
mouka

podle potřeby

tuk

Postup přípravy

Celer si očistíme, oloupeme od slupky a nakrájíme na kolečka. Poté celer vaříme v osolené a citronovou šťávou ochucené vodě asi 15 minut. Kolečka vyjmeme a necháme oschnout. Mezitím, co nám kolečka schnou, si oloupeme cibuli a česnek, které nakrájíme najemno. Smícháme je s mletým masem, pepřem, tymiánem a solí. Celerová kolečka osolíme a opepříme podle chuti, obalíme je v klasickém trojobalu a osmažíme na rozehřátém tuku dozlatova. Hotové řízečky dáme na tukem vymaštěný plech, na každý z nich dáme kopeček masové směsi, zasypeme strouhaným eidamem a zapékáme přibližně 8-10 minut v předehřáté troubě. Zapečené celerové kroužky naservírujeme na talíř a podáváme samotné nebo s vařeným bramborem.
user-icon

autor neogenx

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené celerové kroužky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena