Zapečené cannoli s mletým masem

Italské domácí těstoviny, které plníme mletým masem a zapékáme v troubě.


4.36x
90 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 ksvejce
40 gmáslo
1 lžícestrouhanka
0.5 lmléko
3 lžíceolivový olej
50 gstrouhaný parmazán
200 gkuřecí prsa
1 ksmalá cibule
30 ghladká mouka
150 gmleté hovězí maso
300 mlrajčatová omáčka
50 gparmská šunka

podle chuti

česnek
sůl
bazalka
pepř
strouhaný muškátový oříšek

těsto

2 ksvejce
500 gmouka

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Do mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek a přidáme 2 vajíčka. Vypracujeme v těsto, které zabalíme do transparentní kuchyňské folie a necháme na hodinku odpočinout.

Cibulku, česnek, šunku a kuřecí plátek nasekáme na jemno, dáme do mísy s mletým masem. Krátce orestujeme, osolíme, opepříme a vypneme plotnu. Maso necháme vychladnout, přidáme jemně nastrouhaný parmazán, 2 vejce a strouhanku. Promícháme. Směs má být sušší.

Do hrnce dáme 3 lžíce oleje s česnekem, krátce zpěníme a přidáme rajčatovou omáčku. Osolíme a vaříme cca 15 minut. Omáčku vypneme a přidáme bazalku.

Z másla, mouky, mléka a muškátového oříšku si připravíme bešamel.

Těsto na strojku nebo válečkem vyválíme na 2 mm a vykrájíme velké obdélníčky (10 x 15 cm). Vložíme do vařicí osolené vody na 3 - 4 minuty, vytáhneme a scedíme, cannoli položíme na čisté plátno.

Cannoli naplníme masovou směsí, zarolujeme a koncem položíme na olejem pokapaný pekáček s troškou rajčatové omáčky. Cannoli uložíme vedle sebe, zalijeme bešamelem, přidáme pár lžic rajčatové šťávy a posypeme parmazánem.

Cannoli s mletým masem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 40 minut, poté teplotu zvýšíme na 200 °C a dopékáme dalších 10 minut.

Zapečené cannoli s mletým masem vyndáme a necháme stát 10 minut před spotřebou. Podáváme jako hlavní chod na oběd či večeři.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené cannoli s mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.