Zapečené brambůrky

Velmi snadné a rychlé. Recept je pro 4 - 6 osob.


3.090x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Plech důkladně vymastíme sádlem nebo olejem. Záleží na chuti. Připravené brambory nakrájíme na plátky a rozložíme je na vymazaný plech. V předehřáté troubě je pečeme asi 20 minut.

Zatím si oloupeme česnek, prolisujeme jej a utřeme se solí. Vmícháme do něj máslo a papriku. Vznikne mám hladká pasta.

Předpečené brambory potřeme česnekovou pastou a vložíme zpět do trouby. Podle chuti je můžeme lehce osolit, opepřit či ochutit grilovacím kořením.

Zapečené brambůrky můžeme podávat jako chuťovku, hlavní chod nebo jako přílohu třeba k uzenému masu, které můžeme péct společně s brambory. Uvedené množství je na 2 plechy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené brambůrky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.