Zapečené brambory s vepřovým masem

Brambory s masem trochu jinak.


4.530x
75 min
1×

Ingredience

10 ksbrambory
2 kscibule
2 ksklobása
200 ganglická slanina
400 gvepřová kýta

podle potřeby

olej
200 mlsmetana

podle chuti

sůl
grilovací koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Do pekáče dáme alobal, tak aby se jim potom pokrm mohl přikrýt.

Alobal potřeme olejem, poklademe oloupanými a nakrájenými brambory asi 0,5 cm silnými. Posypeme kořením. Další vrstva bude maso nakrájené na nudličky, opět trochu posypeme kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe na maso. Opět dáme vrstvu brambor, posypeme kořením a poklademe anglickou slaninou nakrájenou na proužky a klobásou nakrájenou na kolečka.

Nakonec dáme vrstvu brambor posypeme kořením, pokapeme olejem. Brambory s vepřovým masem zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 30 minut.

Pak vyndáme pekáček z trouby, zalijeme smetanou, odkryjeme alobal a dopékáme asi ještě 20 minut.

Zapečené brambory s vepřovým masem podáváme se salátem nebo s okurkou.
user-icon

autor laura


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené brambory s vepřovým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.