Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a česnek utřeme. Maso nakrájíme na kostičky. Můžeme použít vepřovou kýtu, plec nebo krkovici očištěnou od blan a tučných částí. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Cibuli necháme osmahnout na 3 - 4 lžících oleje. Na cibuli vložíme nakrájené maso. Do směsi přidáme česnek, 2 lžičky mleté sladké papriky, lžičku sušeného koriandru nebo hrst nasekané čerstvé koriandrové natě. Koriandru můžeme klidně dát 2 lžičky, stejně tak je možné použít pálivou papriku namísto sladké. K tomu přidáme lžičku plnotučné hořčice, lžičku celozrnné nakládané hořčice, půl lžičky koření pod vepřovou pečeni, lžičku vegety a mletý černý pepř podle chuti. Zalijeme 0,8 l vody a vaříme v tlakovém hrnci 10 - 20 minut podle typu a stáří masa.
Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky 0,5 - 1 cm tlusté. Plátky brambor rozložíme na plochu hlubokého pekáče vymazaného máslem nebo olejem tak, aby byly od sebe důkladně odděleny. Přiměřeně osolíme bylinkovou solí a posypeme kmínem.
Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C a pečeme 20 minut. Po 7 minutách brambory zkontrolujeme a promícháváme, aby se nám nepřichytily na pekáč a rovnoměrně se pekly. Takovým způsobem se propečou i větší kusy brambor.
Hotové maso vyklopíme na brambory i se šťávou a rovnoměrně zamícháme do brambor. Omáčka se nasákne do pečených brambor, výsledný efekt je výborný. Necháme péct v troubě ještě dalších 10 minut. Následně směs posypeme nahrubo strouhaným sýrem a necháme ještě 2 - 3 minuty dopéct.
Zapečené brambory s vepřovým masem v koriandrové omáčce můžeme okamžitě podávat. Jídlo je to vydatné, ale přitom není tučné. Brambory s vepřovým masem podáváme na oběd nebo vydatnější večeři.