Zapečené brambory s vepřovým masem a zelím Pak choi

Snadný recept na kompletní hlavní chod z jednoho pekáčku.


5.09x
60 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
3 ksvejce
800 gbrambory
1 kscibule
60 gparmazán
80 ganglická slanina
500 gmleté vepřové maso
250 mlsmetana na vaření
2 kszelí Pak choi

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a omyté čínské zelí Pak choi nakrájíme na nudličky. Stroužky oloupaného česneku nakrájíme na plátky. Ve smetaně rozšleháme vejce se strouhaným sýrem, solí a mletým černým pepřem.

Na lžíci oleje rozškvaříme anglickou slaninu, na které necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a česnek. Pak vmícháme mleté maso a vše opékáme, dokud se maso nerozdělí na drobné kousky. Masovou směs osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a vmícháme nakrájené zelí Pak choi. Vše podlijeme asi 2 lžícemi vody, krátce podusíme a odstavíme z tepla.

Zapékací mísu nebo pekáček vytřeme olejem a dno poklademe polovinou nakrájených brambor. Na ně navrstvíme maso se zelím a opět poklademe zbývajícími plátky brambor. Vše zalijeme smetanou se sýrem a vejci a upečeme v horké troubě při 180 °C dozlatova.

Zapečené brambory s vepřovým masem a zelím Pak choi rozdělíme na porce a podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené brambory s vepřovým masem a zelím Pak choi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena