Zapečené brambory s uzeným, zelím a slaninou

Zase jedno jídlo z brambor, uzeného masa, zelí a slaniny.


4.617x
75 min
3×

Ingredience

100 gslanina
2 ksvejce
500 gbrambory
200 mlmléko
100 guzené maso
500 gkysané zelí

podle potřeby

olej
strouhanka

podle chuti

sůl
oregano
mletý pepř

Postup přípravy

Syrové, oloupané a omyté brambory nakrájíme na kolečka a uzené maso na kostky.

Do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče skládáme nejdřív vrstvu brambor a poklademe brambory uzeným masem. Pak přijde vrstva odkapaného zelí a nakonec vrstva slaniny. Když máme uzené maso prorostlé tučným, můžeme slaninu vynechat. Poslední vrstvu posypeme oreganem nebo tymiánem. Vše nakonec zalijeme rozmíchanými vejci s mlékem, solí a pepřem. Brambory s uzeným, zelím a slaninou pečeme v zakrytém pekáčku přibližně 45 minut při 200 °C.

Zapečené brambory s uzeným, zelím a slaninou podáváme nejlépe teplé. Můžeme doplnit čerstvým salátem nebo sterilovanými okurkami.
user-icon

autor ostružina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené brambory s uzeným, zelím a slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.