Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na kolečka. Makrely nebo jiné uzené ryby zbavíme kůže i kostí a maso nakrájíme nebo natrháme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní vrstvu brambor, osolíme a opepříme. Kousky makrel rozprostřeme na brambory a jemně pokropíme rozpuštěným máslem. Přidáme vrstvu brambor, které ochutíme solí s pepřem a na ně dáme kolečka uvařených vajec. Následně rozložíme další vrstvu brambor a ryby. Nakonec musí být vrstva brambor.
Mísu vložíme do rozehřáté trouby, po krátkém (asi 10 minut) zapečení zalijeme osoleným mlékem s rozkvedlanými vejci a dopečeme. Zapékání trvá asi 40 minut. Pokud chceme, můžeme pokrm posypat i nastrouhaným sýrem.
Zapečené brambory s uzenou makrelou podáváme se zeleninovým salátem.