Zapečené brambory s tuňákem

Vařené brambory, restovaná zelenina a tuňák, vše zapečené s vejci.


4.215x
60 min
3×

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Konzervy tuňáka si otevřeme.

Do hlubší zahřáté pánve nalijeme olej z jedné konzervy, přidáme zeleninu a 5 minut ji restujeme. Pak zeleninu osolíme, poprášíme sušeným česnekem (používám mlýnek - 3 x otočení) a ještě 5 minut prohříváme. Zeleninu vyndáme a do pánve nalijeme olej z druhé konzervy i vlastní šťávu z tuňáka. Přidáme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme obsahy všech konzerv, lehce osolíme, poprášíme česnekem a prohřejeme.

Zapékací mísu vymažeme olejem a poklademe plátky brambor, které lehce osolíme. Navrstvíme polovinu zeleniny a polovinu tuňáka. Opět přidáme brambory, lehce osolíme a dáme zbytek zeleniny i tuňáka. Poslední vrstva bude z brambor. Vše rukou jemně zatlačíme.

Vejce rozkvedláme vidličkou s mlékem a směsí zalijeme připravené brambory. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut na 180 °C.

Sýr nastrouháme nahrubo a posypeme jím zapečené brambory. Vrátíme do trouby a necháme 5 minut zapékat. Vypneme příkon tepla a necháme ještě 10 minut dojít.

Zapečené brambory s tuňákem podáváme jako hlavní chod samostatně nebo se sterilovanou okurkou či cherry rajčátky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené brambory s tuňákem

Zpět na recept