Zapečené brambory s bešamelem

Velice rychlé a jednoduché jídlo z brambor.


4.316x
45 min

Postup přípravy

Připravíme si bešamelovou omáčku. Asi 15 dkg másla rozpustíme. Zaprášíme jej hladkou moukou a vysmažíme světlou jíšku. Postupně ji zaléváme mlékem a mícháme, až vznikne řídká hmota - omáčka. Omáčku osolíme, opepříme a případně můžeme dochutit sýrem.

Pekáč vymažeme trochou másla. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Osolíme je a posypeme grilovacím kořením. Uzené nakrájíme na kousky a vmícháme do brambor. Použít můžeme třeba jen salám. Záleží na tom, co máme rádi. Brambory dáme do připraveného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme je bešamelovou omáčkou. Ta musí být opravdu řídká. Brambory s bešamelem necháme ještě asi 10 minut zapéct.

Zapečené brambory s bešamelem ihned podáváme. Salám můžeme nahradit třeba brokolicí, hned máme pokrm i pro vegetariány. .
user-icon

autor IVET


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené brambory s bešamelem

Zpět na recept