Rychlá a levná večeře. Recept, který se vždycky hodí.
Hodnocení
4.0
/ 5 (5x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Mléko
Podle chuti
Sůl
Kmín
Ostatní
Brambory1000 g
Cibule1 ks
Anglická slanina200 g
Kysané zelí500 g
Postup přípravy
Oloupané brambory uvaříme, scedíme a rozmačkáme. Přidáme teplé mléko a uděláme hustší kaši.
Slaninu na rozpálené pánvi osmahneme. Na opečenou slaninu přidáme najemno nakrájenou cibuli a mírně osmahneme. Vložíme kysané zelí, kmín a podusíme.
Do vymaštěné zapékací mísy dáme polovinu bramborové kaše a na ni rozprostřeme dušené zelí. To pokryjeme druhou polovinou kaše.
Brambory po staročesku pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Zapečené brambory po staročesku zdobíme na talíři dozlatova osmaženou cibulkou.