Zapečené brambory na smetaně

Chutné a na přípravu nenáročné jídlo.


4.525x
60 min
4×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Mírně rozklepeme kuřecí prsa nebo vepřové kotlety, osolíme je, popřípadě okořeníme vaším oblíbeným kořením a potřeme česnekem. Osobně používám směs koření na maso z mlýnku.

Předehřejeme si troubu na 180 - 200 °C. Plátky 1/2 brambor skládáme postupně do pekáče, spodní brambory se nám totiž chutně připečou. Až máme ve vrstvách polovinu porce brambor, tak na ni poskládáme maso a zbytkem brambor srovnáme výšku v pekáči. Poté brambory posolíme a zalijeme smetanou. Asi po 45 minutách (nebo až se smetana vypeče) zapečené brambory na smetaně z trouby vyjmeme a podáváme.
user-icon

autor rayek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené brambory na smetaně

Zpět na recept