Zapečené brambory Hasselback

Recept na výbornou chuťovku, co dobře vypadá i chutná. Brambory v této úpravě lze použít i jako hlavní jídlo.


3.813x
75 min

Postup přípravy

Tip na počátek všeho dění: Dáme si kousek másla do mrazáku, zapneme troubu na 200 °C a necháme chladit své oblíbené pivo. Máslo se zamrazuje, aby se lépe poté vkládalo do nařezané brambory.

Dobře omyté brambory nakrájíme ostrým nožem tak, abychom zastavili dříve a nepřekrojili je. Do zářezů začneme vkládat máslo, parmazán a slaninu. Šetříme-li, použijeme eidam nebo jiný levnější sýr. Osolíme a použijeme sušený česnek či česnekové vločky. Případně ještě zasypeme kořením na americké brambory. Solí určitě nešetříme.

Připravené brambory dáme do vymazaného pekáče a předehřáté trouby na 45 minut. Začneme si chystat zeleninu jako přízdob talíře nebo salát do misky.

Po 45 minutách zalijeme brambory Hasselback smetanou a zasněžíme nastrouhaným eidamem nebo jiným oblíbeným sýrem a dáme dopéct ještě na 15 minut zpět do trouby.

Zapečené brambory Hasselback servírujeme s oblíbenou zeleninou, zakápneme tatarkou a přizdobíme jarní cibulkou nebo pažitkou. K tomu popíjíme oblíbené pivo.
user-icon

autor Jeremy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené brambory Hasselback

Zpět na recept