Zapečená vepřová panenka

Recept na vepřovou panenku zapečenou v kuřecím kabátku. Recept je vhodný pro slavnostní příležitosti.


4.4109x
90 min
3×

Ingredience

2 ksmrkev
400 gvepřová panenka
400 gkuřecí řízek

marináda

50 mlolej
1 kelímekjogurt
1 lžičkagranulovaný česnek

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
černý mletý pepř
mletá chilli paprika

omáčka

2 lžícesolamyl
0.5 lmasový vývar
2 lžícesójová omáčka
2 ksjarní cibulka
2 lžičkyworchester
0.5 lžičkymletá chilli paprika
4 lžícesladké červené víno

Postup přípravy

Panenku očistíme a naložíme na několik hodin do marinády.
Marináda: Smícháme olej, jogurt, sůl , pepř a granulovaný česnek.

Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a rozklepeme. Osolíme a okořeníme mletou chilli paprikou. Každý řízek položíme na plát alobalu, který jsme potřeli olejem.

Mrkev omyjeme, oloupeme. Rozkrojíme podélně na půlky. Škrabkou na sýr krájíme dlouhé hobliny. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno.

Panenku vyjmeme z marinády a osušíme. Nakrájíme na porce.
Každou porci ovineme pruhy mrkve a položíme na plát kuřecího řízku.
Za pomoci alobalu svineme v roládky, které pevně uzavřeme.
Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme asi 20 minut.

Připravíme si omáčku. Na oleji zesklovatíme cibulku, podlijeme ji vývarem a povaříme. Smícháme sójovou omáčku, víno, chilli papriku, worchestr a máčený škrob. Směs vlijeme do vývaru a svaříme na hustý sos.

Upečenou vepřovou panenku v kuřecím masíčku vyjmeme z alobalu, přendáme na talíře a polijeme omáčkou.

Zapečenou vepřovou panenku podáváme s opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená vepřová panenka

Zpět na recept