Zapečená růžičková kapusta s brambory

Výborný a zdravý hlavní chod z růžičkové kapusty, vhodný i pro děti.


4.649x
45 min
18×

Ingredience

0.5 paličkyčesnek
250 gbrambory
1 lžíceolivový olej
100 gtvrdý sýr
1 kelímeksýr cottage
1 kostkabylinkový bujon
250 grůžicková kapusta

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme a kousky veliké jako růžičková kapusta a uvaříme doměkka v osolené vodě.

Kapustičky očistíme, tedy odkrojíme spodní malý košťál a někdy je třeba sloupnout jeden dva vrchní lístky. Můžeme ale použít i mražené kapustičky. Spaříme je vařící vodou a necháme okapat. Pokud jsou kapustičky větší, nakrájíme je na půlky.

Všechen česnek nasekáme a dáme na rozpálený olivový olej. Přidáme odkapané kapustičky, osolíme, opepříme a chvilku restujeme. Pak podlijeme trochou vody, rozdrobíme kostku bylinkového bujónu a asi 10 minut dusíme.

Brambory i kapustičky naskládáme společně do vymaštěného pekáče střídavě vedle sebe, můžeme i do více vrstev podle velikosti pekáčku. Kdo má rád křupavou kůrku, může brambory nejprve péci samotně a pak přidat kapustičky. Nakonec na všechno vyklopíme z pánve kousky česneku se zbytky vývaru.

Kapustičky s brambory dáme do trouby a zapečeme pod grilem asi 10 minut. Pak celý povrch posypeme sýrem cottage. Je dobře, když trochu propadne do nižší vrstvy. Posypeme strouhaným sýrem, nejlépe parmazánem, ale použila jsem tentokrát eidam. Pečeme dalších 10 minut podle potřeby, jak chceme mít zapečený sýr.

Zapečenou růžičkovou kapustu podáváme jen tak nebo se zeleninovou oblohou.
user-icon

autor burizonka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená růžičková kapusta s brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.