Zapečená mozzarella s hlívou ústřičnou

Jednoduchý recept z hub, brambor, vajec a mozzarelly.


2.315x
45 min

Postup přípravy

Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky asi 5 cm dlouhé a asi 10 minut restujeme na tuku. Potom ji smícháme s pepřem, solí a na menší kousky nakrájenými brambory.

Hlívu přendáme do zapékací misky vyložené anglickou slaninou a pečeme 20 minut při 200 °C přikryté. Pak odkryjeme, posypeme sekanou mozzarellou a zalijeme rozmíchanými vejci s pivem. Pozvolna pečeme při 180 °C ještě 20 minut.

Zapečenou mozzarellu s hlívou ústřičnou podáváme vlažnou s kyselou okurkou nebo tatarskou omáčkou a tmavým chlebem.


user-icon

autor DROBEK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená mozzarella s hlívou ústřičnou

Zpět na recept