Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou

Recept na výborné a rychlé jídlo z jednoho pekáče.


4.7118x
0
10×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Kotletu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Můžeme použít kuřecí prsa. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kolečka.

Na dno pekáče dáme sádlo a rozložíme cibuli. Na cibuli dáme plátky kotlety nebo kuřecí prsa. Na maso můžeme dát povařené sušené houby. Přikryjeme nakrájenými brambory, osolíme, opepříme a přelijeme šlehačkou. Kotletu s brambory a šlehačkou dáme péct do předehřáté trouby. Hotovo máme ve chvíli, kdy se na bramborách udělá zlatavá kůrčička.

Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou podáváme ihned. Zapečená kotleta je šťavnatá, chutná a hlavně rychlá.
user-icon

autor Jitka2


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká