Vaření.czReceptyZapečená jablka s calvadosem

Zapečená jablka s calvadosem

Jablka povařená v calvadosu a zapečená se smetanovým krémem.


3.36x
25 min

Postup přípravy

Jablka oloupeme, přepůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Citronovou šťávu, calvados, cukr a trochu vody uvedeme do varu a do vroucí šťávy vložíme na 3 minuty povařit jablka. Pak je vyjmeme a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme se žloutkem a vmícháme tuhý sníh z bílku. Krém smícháme se skořicí. Jablka naskládáme do malých zapékacích mističek a na každou dáme čepičku krému, kterou posypeme mandlovými lupínky. Mističky vložíme do předehřáté trouby nebo grilu a grilujeme do zezlátnutí krému. Zapečená jablka s calvadosem podáváme zdobená meduňkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečená jablka s calvadosem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena