Zapečená cuketa s mletým masem je skvělý způsob, jak jednoduše a chutně zpracovat cuketu.
Hodnocení
4.7
/ 5 (3x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Náplň
Hovězí a vepřové mleté maso500
Cuketa1
Tvrdý sýr80
Podle potřeby
Sůl 3
Mletý černý pepř1
Olej2
Podle chuti
Plnotučná hořcice2
Paprika sladká1
Kmín 1
Česnek 4
Postup přípravy
V míse si připravíme podobnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky plnotučné hořčice a do této směsi nastrouháme tvrdý sýr (může být i šunkový salám).
Cuketu oloupeme a vnitřek vydlabeme. Naplníme směsí (můžeme dát směs syrovou, nebo si předem připravit na pánvi).
Cuketu vložíme do zapékací nádoby, podlijeme trochu vodou s olejem. Cuketu malinko posolíme, posypeme sladkou paprikou a trochu kmínu.
Dáme do trouby a pečeme do té doby, než je upečené maso uvnitř a cuketa je měkká (ne rozpečená, jako bláto!!!)- proto pokud dáme maso už připravené z pánve, pečeme samozřejmě kratší dobu, jen než změkne cuketa. Podáváme s bramborem.