Žampiony na paprice

Rychlá a velmi dobrá bezmasá večeře nebo oběd.


4.520x
30 min
2×

Ingredience

olej
1-2 kscibule
500-750 gžampiony
2-3 ksbobkový list
4 lžícepolohrubá mouka
1 kelímeksmetana ke šlehání
3 lžičkymletá sladká paprika
5 kuličekcelý černý pepř
5 kuličekcelé nové koření

Postup přípravy

Oloupeme cibuli a žampiony. Místo žampionů můžeme použít i májovky. Cibuli nakrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Cibuli zpěníme v kastrolu na oleji, necháme ji zesklovatět, přidáme žampiony a osolíme. Necháme žampiony pustit šťávu. Pokud je jí málo, můžeme podlít vodou. Potom přidáme mletou sladkou papriku, nové koření, celý pepř a bobkový list. Toto koření dávám do gázy nebo do čajového vajíčka, aby se lépe vyndávalo. Vše dusíme asi 15 - 20 minut. Podle potřeby dolijeme vodou, aby bylo dostatek omáčky a přivedeme k varu. Mezitím si smícháme šlehačku a polohrubou mouku a vše vlijeme do omáčky. Mícháme do zhoustnutí. Nakonec můžeme žampiony na paprice přisolit podle chuti. Žampiony na paprice podáváme s vařenými těstovinami nebo s knedlíkem, ať již houskovým nebo bramborovým. Původně se u nás doma toto jídlo připravovalo z májovek, ale ty bohužel jsou málokdy k dispozici, i když je z nich tato omáčka chutnější.
user-icon

autor hlava


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampiony na paprice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena