Žampiónový polotovar na hamburgery

Recept na konzervování žampiónů a zeleniny.


4.54x
160 min

Postup přípravy

Papriku a žampióny očistíme, nadrobno nakrájíme a smícháme ve větším hrnci.
Rajčata před další úpravou nemusíme krájet. Před jejich loupáním je krátce ponoříme do vřelé vody. Pak je velmi snadno a dobře oloupeme.

Směs pak dusíme za občasného promíchání tak dlouho, až se sníží její objem asi o 1/3.

Vlažnou směsí pak naplníme malé sklenice (250 ml). Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 100 °C 60 minut. Po sterilaci ochladíme vodou.

Této směsi z žampiónů a zeleniny lze připravit libovolné množství, je však třeba dodržet poměr jednotlivých složek. Mimo hamburgerů najde použití i na přípravu masa nebo na těstoviny.
user-icon

autor Václav


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampiónový polotovar na hamburgery

Zpět na recept