Vaření.czReceptyŽampionová omáčka s bylinkami

Žampionová omáčka s bylinkami

Žampionová bezmasá omáčka s bylinkami.


4.821x
45 min
4×

Ingredience

5 dkgmáslo
2 lžícekopr
30 dkgžampiony
3 lžícečerstvá petrželka
2.5 dlsmetana na vaření
3 lžícečerstvá pažitka

podle chuti

sůl
houbové koření

podle potřeby

mléko
hladká mouka

Postup přípravy

Žampiony (nebo jiné houby) očistíme a nastrouháme na větším struhadle nebo je nakrájíme na velmi malé kousíčky. Houby orestujeme na másle nebo oleji. Osolíme, lehce podlijeme, zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a provaříme. Omáčku podle potřeby zředíme mlékem. V závěru přidáme do omáčky bylinky - nasekanou pažitku, kopr a petrželku. Můžeme dochutit houbovým kořením. Žampionová omáčka s bylinkami je výborná s těstovinou či knedlíky.
user-icon

autor PavlaHrad

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žampionová omáčka s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena