Zámotky v rajské omáčce

Recept na přípravu hovězího masa s rajskou omáčkou po italsku.


4.320x
90 min
5×

Ingredience

8 stroužkůčesnek
1 lžícemáslo
petrželka
1 balíčekstrouhaný parmazán
3 plátkyhovězí zadní maso
400 gloupaná konzervovaná rajčata

podle chuti

cukr
sůl
1 hrstčerstvá bazalka
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej
masový vývar

Postup přípravy

Silnější plátky zadního hovězího masa omyjeme, osušíme a velmi tence rozklepeme. Pět stroužků česneku prolisujeme a petrželku velmi jemně usekáme. Každý plátek masa rozkrojíme na polovinu, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Posypeme strouhaným sýrem, usekanou petrželkou a pevně svineme do ruličky - zámotku, který ovážeme potravinářským provázkem. Takto připravené maso zprudka opečeme ze všech stran na oleji, podlijeme malým množstvím masového vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka. Mezitím si připravíme základ na rajskou omáčku. Tři stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou bazalku usekáme. Na rozpuštěném másle s olejem necháme zpěnit česnek, vmícháme loupaná rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme přidáme bazalku a zvolna dusíme asi 15 minut. Omáčku podle chuti osladíme. Měkké maso vyjmeme, odstraníme provázek a uchováme na teple. Do vydušené masové šťávy vmícháme připravená rajčata, vše promixujeme a podle potřeby dochutíme. Hovězí zámotky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami. Na jednu porci počítáme se 2 ks zámotků. Nesmí chybět ani čerstvý zeleninový salát a miska se strouhaným parmazánem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zámotky v rajské omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena