Základní těsto na lívance

Recept na lívancové těsto, které připravujeme z hladké mouky a čerstvého droždí. Hotové lívance obalujeme ve skořicovém cukru.


3.37x
45 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 ksvejce
500 mlmléko
1 kscitron
0.5 kostkydroždí
1 lžícecukr krupice
250-300 ghladká mouka

podle potřeby

tuk na pečení

na obalení

skořicový cukr

Postup přípravy

Do trochy vlažného mléka rozdrobíme čerstvé droždí, přisypeme cukr, lžíci mouky a promícháme. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.

Do zbylého mléka přidáme prosátou mouku, vykynutý kvásek, vejce, kůru nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu a špetku soli. Těsto dobře promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut kynout.

Základní těsto na lívance lijeme naběračkou na rozehřátý lívanečník (předem vymažeme tukem) a po obou stranách pečeme dozlatova.

Hotové lívance ze základního těsta obalujeme ve skořicovém cukru a podáváme. Můžeme přizdobit ušlehanou smetanou, čerstvým ovocem, rozpuštěnou čokoládou apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Základní těsto na lívance

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.