Vaření.czReceptyZákladní recept na zelný salát

Základní recept na zelný salát

Základní předpis na zelný salát s různými variantami dochucení. Přidávání ingrediencí je pouze na vás.


4.342x
35 min
3×

Postup přípravy

Zelí očistíme, nakrouháme a necháme odležet se solí a olejem. Dobře promícháme. Do nakrouhaného a den odleželého zelí se solí a olejem přidáme teprve druhý den podle chuti ocet a oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli. Pro lepší vzhled i chuť můžeme ještě doplnit nadrobno nakrájenou petrželkou. Varianta I: Přidáme ještě dva zelené paprikové lusky. Omyjeme je, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, přidáme jedno až dvě vykrájená, oloupaná a jádřinců zbavená jablka, nakrájená na nudličky. Varianta II: Přidáme jednu naběračku nakládaných sladkokyselých hub, překrájených na malé kousky. Varianta III: Přidáme 2 sladkokyselé okurky a jednu nakládanou kapii, obojí nadrobno nakrájené. Varianta IV: Přidáme svazek očištěných a nastrouhaných ředkviček. Varianta V: Přidáme pórek, stačí jen asi 100 g (pečlivě očištěného, velmi tence nakrájeného na kolečka). Tento druh salátu ochutíme ještě zázvorem. Pórku můžeme dát i dvojnásobné množství, ale předem můžeme větší část spařit horkou vodou a hned dobře ocedit propláchnuté studenou vodou. Vatianta VI: Dávku zelí o polovinu snížíme a místo zelí nastrouháme buď kedlubny, nebo nepříliš ostrou ředkev. Varianta VII: Dávku zelí o polovinu snížíme a salát doplníme stejným množstvím očištěné a jemně nastrouhané mrkve.
user-icon

autor Fendryska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Základní recept na zelný salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena